Néha azért főzőcskézünk is, nem csak az Iceland hűtőpultjait fosztogatjuk.
Íme két újdonság:
Cékla szendvicskrém (mert imádjuk a céklát)
Meghámozok és apró kockákra vágok két céklát, majd puhára főzöm őket. Lehűlés után összeturmixolom sóval, borssal és snidlinggel. Amikor kész, hozzákeverek kis vajat, és kész is az incifincsi szendvicskrém. Oly gyönyörű színe van, teljesen rabul ejtett!
Hamis sárgaborsó leves - azaz lencseleves
Két vöröshagymát felkockázok, olajon üvegesre pirítom, hozzáadok két apróra vágott zellerszárat (otthon halványító zellerként vagy angol zellerként lehet kapni), 25 deka előző este beáztatott vörös lencsét, két apróra kockázott répát, egy babér levelet és két húsleves kockát és kis fizet, majd fedő alatt puhára párolom. Eztán botmixerrel összeturmixolom, jó sok vízzel felöntöm (amit a kocka kíván), és egyszer rottyantom. Kis natúr joghurttal tálalom.
És hogy miért hamis sárgaborsó? Mert ha nem tudnánk, hogy lencséből van, azt hinnék, sárgaborsó :D
Jó főzőcskézést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése