2012. június 13., szerda

Töltött padlizsán batyu

Egyikünk sem nagy padlizsán - rajongó, ám mégis van egy recept, amit mindketten szeretünk. Igazából egyikünk sem szereti a padlizsánt, de néha teszünk kivételt. Mint ezzel az étekkel. 
Hozzávalók (2 főre)
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 4 krumpli
  • 1 mozzarella sajt
  • 1 paradicsom konzerv
  • só, bors, zöld fűszerek
Elkészítés: 
A krumpliból krumplipürét készítek és félreteszem. A megmosott padlizsánt hosszában nagyon - nagyon vékony (és még annál is vékonyabb) szeletekre vágom, a szeleteket sózom - borsozom, és fél órán át állni hagyom. Eztán egy tiszta konyharuhával (esetleg papírtörlővel) leitatom a keletkezett levet. Kevés olajat felforrósítok serpenyőben, és egyenként (kettesével) nagy lángon megpirítom a padlizsán szeleteket mindkét oldalon, majd félreteszem. 
A padlizsán szeletek közül kettőt egymást középen keresztezve magam elé teszek, ahol egymást fedik, krumplipürét teszek rá annyit, hogy a négy vége a padlizsánoknak a krumpli tetején fogpiszkával összefogható legyen, majd miután összefogtam őket, szeletelt mozzarellát teszek rá. 
Az így kapott kis batyukat kiolajozott tepsiben 180 fokon addig sütöm, míg a sajt ráolvad és ropogós lesz. 

Melegen, paradicsom szósszal tálalom.

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések: