2011. december 21., szerda

Varázslatos globalizáció

Vásárolni mentünk, de nem akartuk most nagy bevásárlóközpontban tölteni az időnket - oda még úgyis megyünk a karácsonyi bevásárlásra - és a piac sem volt terítéken, így Acton (itt lakunk) kis boltjai villantak fel a radarképernyőn.
East Acton felé vettük az irányt, és egy 10 perces sétát követően meg is érkeztünk. Apróságokat kerestünk: gyümölcsöt, kenyeret, gyümölcslevet, és ha már ott jártunk, egy "top up point-ot" ahol feltölthetjük a kis mini kulcsot az otthoni elektromos áramhoz.
Már nem először éreztük azt az érzést, hogy ha bekötik a szemünk és nem mondják meg hol vagyunk, nem feltétlen tudjuk hogy Angliában. A gyümölcsöt az egyik indiai árusnál vettük, a gyümölcslevet a helyi"mirelit" üzletlánc kis üzletében, az elektromos áram feltöltése egy arab kis boltban sikerült, és hogy feltegyük a koronát találtunk egy orosz kisboltot, ahol vettünk fekete kenyeret, pilmenyit és kvaszt (a kvasz az enyém!!! - Andi).
És mivel megérdemeltük, ettünk egy fish&chipset a sarki kajáldában, ahol az eladó most nem tudom milyen nemzetiségű volt, de természetesen nem angol:)

Nincsenek megjegyzések: