2012. január 10., kedd

"Bombasztikus" pizza

Hétvégén kitaláltuk hogy csinálunk pizzát, hisz nem csak jó saját kezünkkel készíteni a tésztát, de mindezek után még azt is teszünk rá amit mi akarunk és annyit amennyit akarunk:)
Andi mondta, hogy megcsinálja a tésztát így fogtuk magunkat, felkerekedtünk és elmentünk az ASDA-ba a hétvégi bevásárlást megejteni. Egy fontos összetevőt kerestünk kifejezetten, az élesztőt.
Aki belekezd az otthoni sütés-főzésbe biztosan hamar rájön, hogy az igazi élesztővel jobb dolgozni mint por változatával és a beszerzéssel otthon nincs is gond, bármelyik hűtőpultról levehetjük.
Itt azonban nem találtunk élesztőt, pedig végigkutattuk az egész bevásárlóközpontot, illetve találtunk de csak dobozos, por változatot. 
Eszünkbe jutott egy furfangos ötlet, kérdezzük meg az ASDA helyi sütödéjében ahol készítik a sok-sok friss pékárut merre találunk élesztőt, vagy viccesen gondolva kérünk tőlük, biztos azzal dolgoznak ők is. Ezzel a vicces gondolattal és mosollyal mentünk oda és kérdeztünk rá, de miután a pék srác hátra ment kérdezősködni, majd csatlakozott hozzájuk még egy ember, kis kupaktanácsot tartva, kezdtünk elbizonytalanodni, vagy az angolunk rossz (de ez persze lehetetlen:)) vagy valami nem stimmel.
Kis idő múlva visszajött emberünk és suttogva mondta, hogy jön a főnöke és majd megbeszéljük a részleteket.... Te jóó isten, mi lesz itt? Egy egyszerű élesztőt keresünk és lassan egy kémdráma közepén érezzük magunkat, hirtelen minden vásárló gyanús lett és potenciális Mátrix ügynököket véltünk látni bennük:)
No de, megérkezett a "Főnök" és kérdezi, hogy élesztőt keresünk ugye? Mondom igen -és ekkor már nem is a gőzölgő pizza volt a szemem előtt hanem elképzeltem a másnapi főcímet a lapokban "a londoni pékek újra lecsaptak":)-, ekkor főnökünk alig hallható instrukciókat osztott egy kis inasnak és mondta rendben lesz.
Kaptunk egy jókora darab igazi  élesztőt, becsomagolva kenyér címkével és valami kitalált árral, és mellé az instrukcióval miszerint, ez nem szokás, nem szoktak élesztőt adni, mert tilos, de most kivételt tesznek.
Kis beszélgetés után kiderült, Angliában nem lehet igazi élesztőhöz jutni a boltokban, nem árusíthatják, mert bomba alapanyag így a mennyisége szigorúan korlátozott. Megköszöntük az információt és az élesztőt amit kenyérnek álcázva, kitalált árral elhozhattunk és hazamentünk elkészíteni "bombasztikus pizzánkat", ami mellesleg nagyon finom lett.  

Nincsenek megjegyzések: