2012. január 17., kedd

Kakaós bigacsiga

Maradt a nehezen megszerzett élesztőből, tehát a feladat adott volt, találni valami jó kis receptet és megcsinálni minél hamarabb. Rövid agyalás után eme remekre tettük le a voksunkat.
A recept és az elkészítés sem bonyi az eredmény pedig kellemes.



Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg puha vaj
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 pici só
  • 2 tojás sárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 ek kristálycukor
  • kb. 4-5 dl tej
Töltelékhez:
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 6 ek kristálycukor
  • 2 ek Nesquick kakaópor
Lekenéshez:
1 ek olvasztott zsír


A tésztához való alapanyagokat, a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk és félretesszük kelni. Ha szépen megkelt (ezzel most akadtak gondjaim) akkor kb. félcenti vastag és 30 cm széles feltekerhető formára nyújtjuk. Közben durrantsuk be a sütőt 170 fokra és kenjük meg a kinyújtott tésztát a felolvasztott zsírral, szórjuk meg bőségesen a töltelékünkkel és csavarjuk fel. Minden hajtásnál kenjük meg a tészta alsó, natúr részét is, hogy a töltelék megfelelően ragadjon. Vágjuk tetszés szerinti vastagságúra és 15-20 percre tegyük a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések: