2012. január 5., csütörtök

Newcastle Brown Ale

4,7%-os gyönyörűség...

És tényleg az, a színe alapján, első látásra. Ízlelés után is gyönyörűség. Kellemesen fanyar, könnyű ízvilágú partysör.
Így hirdeti magát az üvege: SUN, SEA AND SCHOONERS! Azaz NAPFÉNY, TENGER ÉS SZKÚNEREK! És hogy mi az a szkúner? Bővebb infoért katt ide: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szk%C3%BAner Ez már sokat ígérő kezdet a tél közepén, hogy napfény és tengerpart!
És a többi információ: "We loved the alternative use for a Schooner Glass suggested by NEWCASTLE BROWN ALE drinker and canny thinker Thomas Paterson. He said if you hold your Schooner to your ear, you'll hear the sea lapping, against the beach at Whitley Bay (just east of Necastle). Thomas will win up to Ł5.000 and his canny contribution got us thinking - ceaches in the North - East are just like NEWCASTLE BROWN ALE: chilled, refreshning and perfect for relaxing."



A Newcastle Brown Ale sör esetében a szkúner nem a holland hajót jelenti, hanem az itt látható poharat - szakavatottak szerint e sört ebben a pohárban a legjobb fogyasztani, mondván ha a szkúner poharat közel teszed a füledhez, akkor meghallod a tenger moraját a parton a Whitley öbölben. Legalábbis ezt ígéri a cimkéje. Szkúner pohár híján csak megittuk, nem hallgattuk. És különben is, kinek van kedve ilyen hidegben a tengerparton lenni? A sör mindenesetre finom volt :D



Nincsenek megjegyzések: