2012. június 9., szombat

Az elmúlt egy - másfél - két hét

Többen szóltatok, hogy nagyon eltűntünk, és hiányoljátok az írásokat... Elnézést kérünk, nagy programunk volt, ezért nem jutott időnk írni. Az történt, hogy édesanyám meglátogatott minket. 

Hosszas előkészületek zajlottak már hónapok óta... Az utazást nagyban megnehezítette szeretett nemzeti légitársaságunk csődbe menetele (én nagyon szerettem MALÉV-val utazni, maximálisan meg voltam elégedve a gépek kényelmével, tisztaságával, pontosságával, a stewardessek és a stewardok kedvességével, odafigyelésével, a pilóták ügyességével és a kajával), ugyanis az gyakran szállt Heathrow-ra, ami hozzánk közel van... Most a Heathrowra Budapestről British Airways járatai szállnak (arany áron). Tehát, jött a kérdés, hogy hova és mivel repüljön Anya - a csomagdíjra és magára a repjegyre előzetes kalkulációk alapján úgy döntöttünk, hogy Wizzair a nyerő Luton reptérre. Nem bántunk meg a választást, hála az Easybusnak, akinek légkondis minibuszaival kemény 2 fontért eljutunk a reptérre. És hála a jó lakásunknak és a rugalmas sofőröknek, reptérről 40-50 perc alatt lakásban vagyunk (a módszer: NAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA LÉCCILÉCILÉCCILÉCCI tegyél le minket Gipsy Cornernél!)
További előkészületek a Mit hozzak gyerekem? - kérdésre a válaszadás: kolbászt, pálinkát (Köszi Apu, isteni!), bort (lehetőleg sokat), túrórudit, csokit, csokit, csokit, csokit, ropit, körkörös hajszárítót, sonkát... És még sorolhatnám. Zoli háta mögött a két család "szervezkedett", így Szepimama által készített hókifli is berepült a bőröndbe. 

Tehát, jött Anyukám. Nyugdíjas állapotára való tekintettel nem olyan erőltető hetet terveztem / terveztünk, mint anno 9 éve, hanem most lazát, pihentetőt. Az is igaz, hogy 9 évvel ezelőtt sok mindent látott Anyu, ezért most olyan látnivalókat / programokat szerveztünk, ami mások. Így lett a program fő pontja a Windsor kastély meglátogatása, Madame Tussauds viaszfiguráinak megtekintése, Camden Town piac (a Cyberdog is megvolt), Notting Hill, Wembley, Primarkolás (óóóóóó azok a Primark bugyik), a Királynő gyémántjubileumi ünnepségének / ünnepségeinek megtekintése tévében (elég volt szilveszterkor a londoni tömeg, köszönjük nem kérünk belőle többet), valamint éttermek és esti kanaszta partik. 
Éttermekből  a Gourmet Burger Kitchenben voltunk (Zoli nagy kedvence a fantasztikus hamburgereivel. Én is ajánlom, nagyon finomak az ételei.), valamint a nagy favorit Thai Canteenban, ahol unokabátyámmal, Gergővel találkoztunk.

Még az idő is jó volt a kirándulásokhoz, nem túl hideg, nem túl meleg, kis eső...
De mit tegyünk, elvégre Angliában vagyunk. Ez van, ezt kell szeretni.


Minden szuper és tökéletes volt, és nagyon jól éreztük magunkat.

Nincsenek megjegyzések: