2012. augusztus 27., hétfő

be/el/át/ki/ide/odaköltöztünk

A lakásokról Zoli itt már írt korábban... Nekikezdtünk az albérlet - keresésnek, és...

Voltak lakások, amik nekem nagyon tetszettek, voltak amik Zolinak, de igazából egy olyan sem volt, amire mindketten nyugodt szívvel igent mondtunk volna. Vagy túl nagy, vagy túl kicsi... Nagyon lelakott... Penészes... Hangyás... (na jó, itt a penész majdnem általános jóbarát, mert a levegő olyan, mint otthon fürdés után a zuhanyzó, mintha dunsztban lenne az ország) Nem tetszik az elrendezése... Túl drága... Túl sötét...
És aztán jött A LAKÁS! Egy hálószobás - nagy nappalis - új építésű - medencés - konditermes - barbecue sütős - tengerhezközeli - jó áron. Megláttuk és első látásra beleszerettük. Azonnal lefoglalózta Zoli, és jött az imádkozás, mert kiderült, hogy mi a legalacsonyabb áron bérelnénk ki a lakást, és még ágyat is szeretnénk.... És féltünk, hogy jön más jelentkező, aki többet ajánlana nálunk... Gyakorlatilag 3 napon keresztül imádkoztunk... Mert itt úgy működik, hogy ki kell tölteni és alá kell írni egy ún. szándéknyilatkozatot, hogy szándékomban áll kibérelni a lakást X dollár havi díjért - ezt aláírja a potenciális bérlő és a tulaj, valamint egy havi albi díjról kap csekket a tulaj. És ez még nem jelenti azt, hogy tiéd a lakás, mert eztán jön a mindenféle papírmunka, hogy illetékbélyegezés, szerződés elő- és elkészítése és aláírás, és kaució meg ügynöki jutalék kifizetése... Ja, itt az ügynök díja egy havi bérleti díj, tehát az ügynök érdekelt, hogy minél magasabb árú ingatlanhoz segítse az ügyfelét... Száz szónak is egy a vége, a lakás végülis a "miénk" lett!

A berendezettsége teljes konyhai bútorzat, mosógép, fürdőszoba berendezve, berendezett nappali és étkező, hűtőszekrény. Mivel az előző lakó elvitte az ágyát, így vennünk kellett egyet. Nézegettem a neten mit hol mennyiért találunk - és egy egész kis pofás ágyat találtunk... Aranyárban... De nem akartunk kicsi ágyat, mert abból elég volt Londonban, és mivel mindketten alacsonyak, vékonyak és filigrán testalkatúak vagyunk, ezért masszív ágyra vágytunk. Ikea kizárva. Ellenben van a Courts, ahol egy queen size (160X190 cm) ágyat vettünk. Nagyot néztem a boltban, hogy minden ágy műbőrrel volt borítva, szövet borítású ágykeret nem is volt - nekem nem volt nyerő ez, de aztán abban egyeztünk meg, hogy legyen műbőr, de akkor a színét én választom. Fekete lett az ágyunk. És a héten vettem hozzá fekete gumis lepedőt, és egyszerűen szuper lett!!!!
Vennünk kellett még felmosó szettet, ruhaszárítót, vasaló deszkát, meg ilyeneket, úgyhogy jó sok pénzt elköltöttünk...
Konditermet, medencét már kipróbáltuk, szuperek : D
Álomszép ugye? 

Nincsenek megjegyzések: