2012. január 13., péntek

Városnézés


Londonra egy hétvége nagyon nem elég...
Londonra egy hosszú hétvége nagyon nem elég...
Londonra egy hét nagyon nem elég...
Londonra egy hónap nem elég...
Londonra egy év nem elég...
Londonra egy élet nem elég!
Mármint London egészét megismerni. A londoni taxisok imájukba foglalják a GPS feltalálójának a nevét szerintem. Én a jó térképészek nevét foglalom imámba GPS híján.
Hétvégén elmentünk várost nézni. Minimális sétát terveztünk: a Buckingham Palota előtt az őrségváltásra voltunk kíváncsiak, majd utána a belvárosban kis séta.
Sajnos már nem emlékeztem, mikor van őrségváltás, úgyhogy a neten talált info alapján elindultunk. A szuper útikönyvben (Köszi Anyu!) a neten megtalálta fél 12 helyett 10 óra volt írva, úgyhogy tulajdonképpen az esélytelenek magabiztosságával mentünk a Palota elé. Meg is lepődtünk, hogy nem jöttek velünk szembe az emberek, meg relatíve kevesen is voltak ott fél 11-kor, de aztán egy tábla informált arról minket, hogy MA FÉL 12-KOR LESZ ŐRSÉGVÁLTÁS! Juhúúúúúúú de boldogok voltunk. Még a kerítéstől első sorba lett is helyünk - csakhogy pont a másik végén a kerítésnek, mint ahol az őrségváltás zajlik... Úgyhogy nem sokat láttunk belőle, félidőben ott is hagytuk. Ellenben a tanulságok a következők:

  1. A palotával szemben jobb oldali kerítéshez kell állni.
  2. A palotával szemben jobb oldali kerítéshez jó korán kell kimenni.
  3. Sok jó ember kis helyen is elfér.
  4. Egy jó lovasrendőr csodákra képes.
  5. Figyeld a lovasrendőröket, nagyon jól irányítanak.
  6. Erzsébet királynő, Charles herceg, Vilmos herceg nem fognak kijönni a fázós tömegbe meleg teát vagy forró csokit osztogatni, ergo legyen nálad egy termosz benne forró tea / forralt bor.


Őrségváltás után sétáltunk a Hyde parkban, majd a Trafalgar tér mögötti utcákon egészen a Covent Gardenig. A Covent Gardenben a hangulat és a zsibvásár, a mutatványosok ugyanazok, mint évekkel ezelőtt.

Szép volt, jó volt, fárasztó volt. Megyünk máskor is.

Nincsenek megjegyzések: