
A Hawker Centerek / food courtok általában forgalmas csomópontokban épültek (vasútállomások, piacok közelében; ám manapság már nagy bevásárló központokban és más kereskedelmi helyeken is megtalálhatók) az 1950-1960-as években, mivel a gyors városiasodás folyamán egyre nagyobb igény merült fel az olcsó meleg ételeket árusító helyek iránt. Az akkori kormányzat acélból építette meg ezeket, hogy az engedély nélkül működő kifőzdéket és utcai árusokat egy helyre tömörítse, és egységesített szabályozás alá vesse és később ellenőrizze, felügyelje azok működéést. Ezek előfordulása általános Szingapúrban és Malajziában. A kettő között a nagy különbség az, hogy a food courtok légkondícionáltak, tisztábbak mint a hawker centerek, ezáltal kicsit drágábbak is. Ez senkit ne ijesszen el a hawker centerektől, ugyanis magas higiénés előírások szabályozzák a működésüket, rendszeres élelmiszeripari és egészségügyi ellenőrzésekkel biztosítja a kormányzat a kiváló higiénés állapotokat és a megfelelő, egészséges alapanyagok beszerzését és felhasználását. A hawker centerekről a www.myhawkers.sg interaktív internetes portál ad hasznos információkat, és ezen a portálon keresztül lehet elérni a működésüket felügyelő kormányzati szerveket, amennyiben reklamálna az ember minőségi kifogás / higiénés probléma miatt.
Tehát általában úgy néznek ki ezek a helyek, hogy egy teret körbe ölelnek a kifőzdék, ahol megtalálható minden: csirke, hal, sertés, marha ételek, zöldséges ételek, levesek, gyümölcslevek (frissen készültek), édességek. Muszáj kiemelni, hogy minden frissen készül, szem előtt! Általában halételeket szoktam enni; a hal itt sokféle tengeri herkentyűt és (míly meglepő) halat jelent: rák (több féle), polip, lazac, másféle halak, kagyló... Több féle ízesítésben lehet kapni számos körettel (tészta, rizs, zabpehely); bár azt hiszem kijelenthető, hogy általánosságban mind csípős és szinte mindben van gyömbér, ami isteni ízt ad az étkeknek.

1 megjegyzés:
asszem éhen halnék gyorsan.....halasizék..brrrrrr,sorry.
Megjegyzés küldése