2012. szeptember 9., vasárnap

Ó popiah

Kalandoztunk a környéken, az East Coast Roadon, és a Katong112 nevű pláza emeletén rátaláltunk a popiahra. A popiah hasonló a mi palacsintánkhoz, ámde... Frenetikusan jó! Meg van töltve mindenféle (általunk ismeretlen) sós és édes, ropogós és puha finomságokkal, fel van tekerve, aztán kis karikákra szelve.  

Rákerestünk a receptjére, és megosztjuk. 
Hozzávalók 
A töltelékhez: 
1,4 kg reszelt tarlórépa (nagylukú reszelőn)
4 db nagy reszelt sárgarépa (nagylukú reszelőn)
50 dkg kis garnéla rák megtisztítva, félbevágva (a páncélját félreteszem a főzőléhez)
65 dkg főtt sertéshús (csak annyira legyen puha, hogy vékony szálakra vágható legyen)
50 deka zöldbab (vékony szálakra vágva)
50 deka káposzta (vékonyra vágva)
50 deka natúr tofu (vékony szeletekre vágva)
2 fej fokhagyma (zúzva)
4 ek barna bab szósz
só (ízlés szerint)
csirke húslé (ízlés szerint)
olaj 
A fűszerek: 
1/2 fej fokhagyma (zúzott)
chilli szósz (10-15 nagy piros chilli paprikát összeaprítok és közepes lángon főzöm kis vízzel míg besűrűsödik)
hoisin szósz 
A tészta lehet sima palacsinta tészta (vékonyra sütve), vagy készen vásárolható wrap / tortilla tészta is. 
A töltelék elkészítése: 
1 ek olajat a serpenyőben felforrósítok, és a kockákra vágott szóját megpirítom benne, amíg kiszárad, majd azt félre teszem. 
A sertés húst és a kagyló páncéljából főzött húslevet félreteszem, a húsokat leszűröm. 
2 ek olajat felforrósítok a serpenyőben, hozzáadok 1 ek zúzott fokhagymát, és a magas lángon megpirítom benne a felvágott sárgarépát 1-2 perc alatt, majd egy nagy tányérra félre teszem. Egymás után, egyenként ugyanezt megteszem a káposztával, a babbal, a tarlórépával, és mindet külön tányérra teszem.
A serpenyőbe öntök 4-5 ek olajat és 3 ek fokhagymát, majd a barna babszószt, és 1-2 percig közepes vagy kis lángon pirítom (de figyelek, hogy ne égjen meg). Amikor kellemes illata van, megpirítom benne a felszeletelt sertést, hozzáadom a rákot és néhány perc múlva hozzáadom a pirított zöldségeket és a tofut, és lefedve kb. fél órát főzöm.

Eztán már csak a töltelékkel meg kell tölteni a palacsinta tésztát, és jó étvágyat kívánunk hozzá!!! 

Nincsenek megjegyzések: