2012. október 10., szerda

Állatkert


A blogunk neve Állatkert a világban. Állatkertről eddig még nem volt szó - ezt a hiányt most pótoljuk. Kedves barátainkkal két hete egy vasárnapot a szinapúri állatkertben töltöttünk. Az állatkert itt is állat- és növénykert, csakúgy, mint Budapesten. Nagyon jól éreztük magunkat, egyrészt a társaság volt fantasztikus, másrészt a látnivaló, a sok állat, a különleges növények, a gyönyörű környezet. 
 
Láttunk sokállatos bemutatót, amelynek sajnos csak az utolsó  10 percét kaptuk el. Eme tíz perc alatt láttunk kis kígyót, közepes kígyót, nagy kígyót, majmokat, teknőcöt és szabadon repülő, célra tartó papagájokat és kakadukat, meg majmokat. Az óriáskígyó keresés mókás volt, mert - mint utólag kiderült - a nézőtéren egy titkos ülés alá még az előadás előtt elrejtették a 14 kilós, több méter hosszú kígyót, akit a nézők kerestek és találtak meg. Az biztos, ha alám lett volna elrejetve, akkor sokkot kaptam volna, a sikításról meg a sírás-rívásról nem is beszélve, annyira irtózom a kígyóktól. 

Elefánt bemutatót is láttunk. Az elefántok farönköket szállítottak ide-oda, "balettoztak",  játszottak. Később lehetett (megfelelő összeg befizetése után) kicsit elefántlovagolni. Volt tigris, orrszarvú, oroszlán és zsiráf etetés. 

Volt lepkekert, majomkert - óóóóóóó ez fantasztikus hely! -, ami vékony hálóval volt letakarva, és a hálón belül a majmok szabadon mozoghattak, és lehetőségünk nyílott megsimizni őket. Kacsák is voltak. A simizés létrejöttét nagyban segítette a délután ránk zúduló trópusi eső,  ami elől szegény kis majmocskák összebújtak, próbáltak szárazon maradni, gyakorlatilag lefagytak. 

Az ott töltött 6 óra pikk-pakk eltelt, és nagyon jó volt. Az állatkertben rengeteg program van, éjszakai szafari, vízi világ (bár ez még építés alatt áll), meg sokminden más. Jövőre is megyünk, ugyanis megérkezett TiaTia és KaiKai, a két óriás panda Kínából! Még karanténban vannak és szokják a klímát, jövőre meg is fogjuk őket látogatni.


 










Nincsenek megjegyzések: