2013. február 14., csütörtök

Nyaralas januarban es februarban

Zoli batyja es a sogora meglatogattak minket, majdnem 3 hetet voltak nalunk, elmenekulven a hideg teltol a mi meleg telunkbe.Tobbek kozott Phuketen voltunk - errol mar tettem fel kepeket, most adom a fiuk kepeit. A fiuk egy hetet voltak, logattak a labukat a tengerbe, napoztattak hasukat, mig en dolgoztam... Hogy is fogalmazzak elegansan es szepen? Nagyon - nagyon irigyeltem oket :)









































Aztan meg voltunk a Gardens - by - the Bayben, ami Szingapur legujabb latnivaloja. A Gardens - by - the Bayt epp tavaly adtak at, mikor ide erkeztunk. Tobbszor eljatszadoztunk a gondolattal, hogy eljovunk, korbenezunk, de aztan megsem sikerult. Na de most! 
A varos egy kieso reszen epult fel a komplexum - nagy, szabadteri parkok es kertek, amik a kornyek novenyvilagat, a tortenelem soran termesztett haszonnovenyeket mutatjak be (tobbek kozott), valamint a jovo mesterseges fait. Na jo, csak viccelek, szo nincs jovobeni mesterseges fakrol. Van egy ugynevezett ezust es aranykert, ahol nagy betontombokbol es kabelekbol allo fak merednek az egbe. Nemelyikre fel lehet menni, van koztunk fuggohid, az egyik tetejen etterem van. Es estenkentent zenes fenyjatek is. 
A sok szabadteri kerten es parkon tul van ket gigaszi meretu uveghaz. Az egyiket nevezzuk szaraz uveghaznak, ahova a vilag minden tajarol hoztak es telepitettek novenyeket, a kaktuszoktol az olajbogyofakon at egeszen a muskatliig. A masig uveghaz pedig legyen a nedves, amiben egy 7 emelet magasrol leomlo vizeses fogadja a bejaratnal a latogatokat. Gyonyorom, fenomenalis, lelegzetelallito!

(Ez a nocomment resz: nana, hogy az egesz tele van, rengeteg az ember, a jegyert sorbanallas egy ora - am odabenn megsem tunik telinek, tomottnek, zsufoltnak. Minden tokeletesen meg van szervezve, utiranyok egyertelmuek, akadalymentesitett minden, mindenutt van mosdo, es tisztak!)
Mindenfele ember megfordul itt :)



A fiuk elmentek meg a Sentosan levo Universal Studioba, ami egy nagy - nagy vidampark, tele hullamvasuttal. Nagyon jol ereztek magukat. Mig Thaifoldon irigykedtem rajuk, itt nem - a hullamvasut nem az en gyomromnak es lelkemnek valo.



Nincsenek megjegyzések: