2013. március 29., péntek

Szulinapok

Kicsit utolagosan, de nagyon boldog szuletesnapot mindkettonknek! 


Sok sok tervezgetes es keresgeles utan - ugy gondolom, gyonyoru, hasznos es igazan szemelyre szabott ajandekokkal leptuk meg egymast. Bicikli es kenyersuto. Zolirol is keresek majd kepet, es felteszem - de nem lelem (meg). Viszont isteni kenyereket csinal, es a francba a 90 napos dietammal, alig varom a szenhidrat napokat, amikor fincsi Zolikenyeret eszem :)

A 90 napos dieta azert kemenyen bekavar az eletembe, pl. a szulinapunkon mindketszer feherje napom volt. Torta marpedig kell szulinapon, de hogy es mibol? Hat, tobbek kozott ekkor nyitom ki Attila es Judit 90 napos dieta blogjat, ahol meg mindig jobbnal jobb recepteket talalok, tobbek kozott ezt a finomsagot, amit meg is osztok veletek (kicsit atalakitottam). Az eredeti recept itt talalhato. Az atalakitott receptet osztom meg veletek.

Forditott mangos - afonyas turotorta (26 cm-es tortaformahoz) Hozzavalok:
1 db mango (itt sok fajta van, mi ezt szeretjuk, itt balra)
200 afonya
2-3 evőkanál barnacukor
2-3 evőkanál szőlőcukor
500 g túró
2 db tojás
6 evőkanál zabpehely (itt nincs zabkorpa)
vaj


A mangot cikkekre vagom es a kivajazott, barna cukorral meghintett formaba teszem az afonyaval egyutt. A tojasokat kettevalasztom, Zoli a feherjebol kemeny habot ver. En kikeverem a sargajat cukorral, a turoval, a zabkorpaval  . 0ikkekre vágjuk és a kivajazott, barnacukorral meghintett formába rakjuk a gyümölcs darabokat.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, a túróval, a zabpehellyel es ovatosan belforgatom a tojashabot. Rakanalazom a masszat a gyumolcsre, a tetejet kis barna cukorral megszorom, es 200 fokon 25 percig sutom.
Miutan kiveszem a sutobol, kiboritom egy talra, es kihutom (langyosan is isteni egyebkent).
Szoval, mindent osszevetve, nagyon finom szulinapi tortank lett! :)

Nincsenek megjegyzések: