2011. december 31., szombat

Puff pésztri (a.k.a. puff pastry)

Képzelj el egy aranybarna, porhanyós könnyű tésztát olvadt sajttal és édes paprikával megtöltve... Így kezdődik a recept, amit megosztok veletek.

Sajttal és paprikával töltött leveles tészta
Hozzávalók (2 főre):
425 g fagyasztott (előre csomagolt) leveles tészta
150 g Camembert sajt
fél - fél piros és zöld kaliforniai paprika apróra vágva
őrölt bors ízlés szerint
kakukkfű
1 tojás sárgája


Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréses sütő esetében 180 fokra). Kiolvasztom a leveles tésztát, majd széltében félbe vágom. Az apróra vágott paprikát sós vízben megfőzöm, majd jól lecsepegtetem. A Camambert sajtot negyedelem, és egy-egy negyedet beleteszek a tészták közepébe. Egyenlő arányban. Rászórom a lecsepegtetett paprikát egyenlő arányban, majd beborítom egy másik sajttal. Megszórom ízlés szerint borssal és kakukkfűvel. A tészta szélét megkenem tojás sárgájával és összehajtom arra figyelve, hogy a tölteléknek esélye se legyen kiszabadulni. 20-25 percig sütöm, míg aranybarnává nem válik. Friss salátával tálalom.

A véleményünk: A paprika nem igazán jött be, ellenben második nekifutáskor már spenótos - csirke kockákat és feta sajtot tettem bele, és az már tökéletes lett :D Töltelék - ötleteket várunk kommentbe, mert egyszerűen beleszerelmesedtem ebbe a légiesen könnyed, ugyanakkor telítő étekbe :D

Nincsenek megjegyzések: