2012. május 26., szombat

Töltött rántotta

Ez a töltött rántotta nagy kedvenc. Anno 90 napos diétánk során a  fehérje nap szülötte. 
A dolog lényege az, hogy megcsinálok egy laza rántottát, inkább omletthez áll közel, és az előre elkészített tölteléket beleteszem, félbehajtom és még egy kicsit sütöm a serpenyőben. És most íme a mi speckónk. 

Kettőnkre 4 tojást feltörök, kis tejet öntök hozzá és habverővel jól összekeverem, félreteszem. 
Fincsi húsos füstölt szalonnát apró kockákra vágom, megpirítom (kis zsírt adok hozzá), majd hozzáadok vékonyra felkarikázott póréhagymát, és amikor megsült, félreteszem egy tányérra.
A serpenyő aljára kis zsírt teszek, miután megolvadt, a felvert tojás felét ráteszem, és közepes lángon fedő alatt megsütöm félig, a töltelék felét ráteszem, reszelt sajttal megszórom, ráhajtom a másik felét is. És mint ahogy korábban írtam, még így félbehajtva sütöm néhány percig, hogy a sajt megpiruljon. 

Próbáljátok meg ti is!

Nincsenek megjegyzések: